top of page
Writer's pictureΣοφία Κουτρίδου

Πώς να ελέγξεις το συναισθηματικό φαγητό τις γιορτές;

Έχεις νιώσει ποτέ ότι τρως κι εσύ επειδή τρώνε οι άλλοι γύρω σου στα

γιορτινά τραπέζι ; Μήπως παρασύρεσαι; Μήπως τρως απλα από αμηχανία;

  1. Να εκφράζεις τα συναισθήματα σου! Αν έχεις άγχος για το τραπέζι που ετοιμασες ή για τον κόσμο που θα σε υποδεχθεί εξέφρασε το !

  2.  Πριν να φας κάτι αναρωτήσου !! Πεινάω πραγματικά ;;

  3. Δημιούργησε τις δικές σου ρουτίνες.Όταν γυρίζεις στεναχωρημένοςή αγχωμένος από τη δουλειά , κάθησε για λίγο στον καναπε να χαλαρώσεις , πάρε τηλ ένα αγαπημένο σου πρόσωπο , άκου την αγαπημένη σου μουσική.

  4.  Μη σκέφτεσαι ότι ένα φαγητό (πχ τα γλυκά), είναι απαγορευμένο! όλα επιτρέπονται αρκεί να έχουμε μέτρο ! Κανείς δεν πάχυνε με ένα γλυκακι, απλά πριν φας ένα γλυκακι σκέψου αν πραγματικά το έχεις ανάγκη ή ποσό πολύ θέλεις να το φας .

  5.  Το φαγητό μπορεί να προσφέρει στιγμιαία απόλαυση. Για λίγα λεπτά μπορεί να αισθάνεσαι καλύτερα και να έχεις ξεχάσει αυτό που σε προβληματίζει , το πρόβλημα όμως θα επιστρέψει γιατί δεν έχει λυθεί !

  6.  Ζήτησε τη βοήθεια ενός ειδικού, να σε βοηθήσει ώστε να επιτεύξειςτην αποσύνδεση των συναισθημάτων με το φαγητό.

  7.  Δεν σημαίνει ότι δεν μπορειες να τρως γλυκά ! Διάλεξε την πιο υγιεινή επιλογή ! Υπάρχουν γεύσεις που ενώ είναι νόστιμες είναι ταυτόχρονα και υγιεινές , φτιάξε energy balls με βούτυρα καρπων και κουβερτουρα, σιγουρα η ανάγκη σου για γλυκο θα καλυφθεί !!

  8. Για σένα τα Χριστούγεννα τι σημαίνουν ;; Ποτά και φαγητό ; Ή μήπως επαφή με αγαπημένα πρόσωπα , στιγμές χαλάρωσης και ξεκούρασης ; Σκέψου ποια Χριστούγεννα θέλεις να ζήσεις !

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ !!

107 views0 comments

Comments


bottom of page