top of page
  • Writer's pictureΣοφία Κουτρίδου

ΝO-BODY IS PERFECT= Κανείς δεν είναι τέλειος!

Updated: Jun 23, 2022

Δυστυχώς η κοινωνία μας ωθεί να πιστεύουμε ότι η αξία μας καθορίζεται από το νούμερο των ρούχων που φοράμε, το βάρος, την εμφάνιση, το μέγεθος του στήθους μας κ.λπ. Δεν είναι ασυνήθιστο οι γυναίκες σε μικρή ηλικία να αρχίζουν να σκέφτονται ότι η εμφάνισή τους είναι αυτή που διαμορφώνει το πόσο επιτυχημένες ή χαρούμενες είναι.


Οι περισσότερες από εσάς θα έλεγαν:

«Θα ήμουν πιο ευτυχισμένη στα Χ κιλά»

«Χρειάζομαι μεγαλύτερο στήθος και οπίσθια»

Στις μέρες μας, υπάρχουν πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης που φαίνεται να εξιδανικεύουν εικόνες που θεωρούνται τέλειες και μη ρεαλιστικές για να επιτευχθούν. Πως νομίζετε ότι επιβιώνουν οι βιομηχανίες υγείας και fitness; Αυτό το θέμα, του να μην είσαι ποτέ ικανοποιημένος με την εμφάνιση και το βάρος σου, τροφοδοτεί αυτήν την πολυδισεκατομμυριούχα βιομηχανία.

Μπορώ να σας εγγυηθώ ότι από την στιγμή που θα πετύχετε το ιδανικό για εσάς βάρος και νούμερο, δεν θα είστε ευτυχισμένες καθώς θα κυνηγάτε το επόμενο πράγμα το οποίο θα πρέπει να αλλάξει πάνω σας. Σύντομα θα συνειδητοποιήσετε ότι ο αρχικός σας στόχος έχει μεταλλαχθεί σε κάτι εντελώς καινούργιο και δεν θα είστε ικανοποιημένες εάν δεν φτάσετε αυτόν τον καινούργιο πήχη που έχετε θέσει. Τα standards είναι εφήμερα και μπορούν να αλλάξουν πολύ γρήγορα.


Αυτή η ιδεολογία είναι τόσο βαθιά ριζωμένη που πολλοί από εμάς την έχουμε βιώσει και αισθανόμαστε λιγότερο πολύτιμοι εξαιτίας του βάρους και της εμφάνισής μας. Έρευνα έχει δείξει ότι τα μέσα μαζική δικτύωσης αποτελούν μία ιδανική πλατφόρμα για διαδικασίες κοινωνικής σύγκρισης, δεδομένου ότι μέσα από αυτά τα μέσα προβάλλεται πληθώρα λεπτομερών πληροφοριών για γνωστούς και φίλους. Παρόλα αυτά, το να συγκρίνεις τον εαυτό σου με κάποιους που έχουν περισσότερα θετικά χαρακτηριστικά έχει δείξει ότι διατηρεί ή επιδεινώνει την αυτοεκτίμηση και τις αρνητικές συνέπειες.


Δεν υπάρχει τίποτα κακό με το να θέλεις να χάσεις ή να πάρεις βάρος, να γυμναστείς περισσότερο ή να αισθάνεσαι καλά με το σώμα σου. Αρκεί αυτό να γίνεται για ΕΣΕΝΑ και να μην το κάνεις βασιζόμενη στην κοινωνική πίεση να είσαι πιο αδύνατη, πιο λεπτή, πιο όμορφη. Ο στόχος και οι προσδοκίες σου δεν πρέπει να θυσιάζουν την φυσική ή την πνευματική σου υγεία και ευεξία. Όταν ο στόχος μεταβάλλεται και αναπτύσσεται σε μία εμμονή μετά μπορεί να γίνει μία ανθυγιεινή συνήθεια, αλλά και επιβλαβής στο σύνολο αναφορικά με την ευεξία σου.

Το να αισθάνεσαι καλά στο σώμα σου είναι σημαντικό αλλά δεν θα έπρεπε να είναι αυτό που θα αποφασίζει την αξία σου. Κανείς δεν είναι τέλειος!


32 views0 comments
bottom of page